Image
Huntington is een erfelijke hersenziekte. De ziekte kan het beste omschreven worden als een combinatie die lijkt op Alzheimer, Parkinson en ALS. Het onderzoek naar een medicijn is al ver gevorderd. Wetenschappers verwachten dat genezing binnen tien
jaar mogelijk is. Maar daarvoor moet veel onderzoek worden gedaan worden, waarvoor nog heel veel geld nodig is.

Met het organiseren van de actie ‘24-UUR TRAPPEN TEGEN HUNTINGTON’ in 2019 en de actie 'TRAPPEN TEGEN HUNTINGTON' in 2022 sluit onze stichting aan bij de talloze lokale initiatieven voor het landelijke CAMPAGNETEAM HUNTINGTON (CTH).
Met onze acties werven wij fondsen en bieden wij wetenschappers/specialisten een podium, zodat zij belangrijke informatie over de ziekte wereldkundig kunnen maken.

Het geld is niet het enige doel, bekendheid met de ziekte is minstens zo belangrijk.
Tot voor kort was de ziekte van HUNTINGTON voor heel veel mensen onbekend. Bovendien hing er vaak een cultuur van schaamte rond Huntington, waardoor er slecht weinig over gesproken werd.
De ziekte juist zeer gebaat is bij meer openheid. Door openheid kunnen we leren van elkaars ervaringen en van de inzichten van deskundigen.
Met onze actie in 2019 hebben wij geprobeerd om die openheid te bereiken door veel aandacht aan de ziekte te geven. En we blijven ons inzetten om de ziekte de aandacht te geven die zo noodzakelijk is. Dit jaar door de actie 'Trappen Tegen Huntington' op 3 juli 2022.

STICHTING HUNTINGTON ZAANSTREEK (SHZ) wil bijdragen om de Ziekte van Huntington de wereld uit te helpen.
Image

Edwin Stolp en Huntingtononderzoeker Eric Reijts (rechts)

W: www.huntingtonzaanstreek.nl
E:
KvK: 74378856
IBAN: NL26ABNA0842484183
Privacyverklaring
© 2019 - 2024 Stichting Huntington Zaanstreek - Ontwerp door PeterSwebsites