Image

Fietsbandriemen door Bendl

Toeval bestaat wel?
HUNTINTON ONTMOETING: CASPER VLOET

Strijdbare heren- en damesriemen, gemaakt van oude fietsbanden. Na Trappen Tegen Huntington 2022 zijn we op een welverdiende vakantie gegaan naar Frankrijk. Heerlijk nagenietend, in een gelukzalige roes van het geslaagde evenement. Zelfs voor Zuid-Franse begrippen was het verschroeiend warm en er ontstonden zelfs vele bosbranden de omgeving. Ondanks dat onze camping geen direct gevaar liep, gaf de nadrukkelijke brandlucht en de grote blusvliegtuigen een unheimisch gevoel. Omdat onze vakantie ten einde liep, verheugden we ons al op de terugreis.

Op de laatste dag had ik nog met onze Limburgse camping-buurman afgesproken om nog een stukje te fietsen. Ondanks onze oververhitte hoofden was er gelukkig gelegenheid om te kletsen. Na enkele professionele opmerkingen over de bosbranden kwam ik erachter dat Casper brandweerman bleek te zijn. Uiteraard vertelde ik vol trots over ons evenement en mijn ‘HUNTINGTON fietsshirt’. Na afloop hebben we een ijskoud biertje gedronken en de volgende dag vertrokken Kuiper en de Stolpjes weer terug richting Zaandam. Terwijl we werden uitgezwaaid kreeg ik Casper z’n rode riem, gemaakt van een oude brandweerslang.

Maar een klein aantal mensen in onze omgeving weten dat mijn oom met Huntington, zeer actief is geweest bij de jeugdbrandweer in de Zaanstreek. Bij stom toeval ontdekte we dat een aantal prominente vrijwilligers van onze stichting bij die jeugdbrandweer hebben gezeten. En bij ons in de straat wonen zelfs twee buurmannen van diezelfde jeugdbrandweer. Naar de finish van ons evenement in 2019, hebben we daarom een brandweerwagen met zwaailicht en sirene mee laten rijden, als eerbetoon aan mijn oom. Terwijl ik dit typ verschijnt er overal kippenvel. Onze zoon vertelde later aan Coen Verbraak dat de intocht met de brandweer in 2019, zijn meest dierbare herinnering is. Op de één of andere manier lopen we met enige regelmaat tegen een signaal van de brandweer aan. We zijn overigens niet zweverig of bijgelovig.

Een paar maanden na de zomervakantie heeft Casper contact opgenomen om zijn sympathieke verhaal van de ‘Flandrien line’ te vertellen. Via zijn Bendl Responsible Fashion & Lifestyle Webshop kun je riemen aanschaffen waarmee je de strijd tegen Huntington steunt. De fietsband-riemen/ceintuur met o.a. namen als Grinta of Narrow Flandrienne is er keuze genoeg. Over de post had ik al een aantal prachtige stoere riemen ontvangen. Ze dragen echt fantastisch! Kortom; een ideale cadeautip voor een verjaardag of voor vader- moederdag bijvoorbeeld. Een moedige en ondernemende brandweerman die oog heeft voor zijn HUNTINGTON camping-buurman. Wie is er nu verantwoordelijk voor onze hartverwarmende ontmoeting?

https://bendl.nl/bendl-tegen-huntington/

Edwin

W: www.huntingtonzaanstreek.nl
E:
KvK: 74378856
IBAN: NL26ABNA0842484183
Privacyverklaring
© 2019 - 2024 Stichting Huntington Zaanstreek - Ontwerp door PeterSwebsites